Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilişim Teknolojileri Alanı

17.11.2015 17230

Tanımı:

Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Amacı:

Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları ve bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Bilişim teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile bilişim teknolojileri sektörü, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır.

Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanı Çerçeve Programında;  Yazılım Geliştirme dalı faaliyet göstermektedir.

Yazılım Geliştirme Dalı

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veritabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım yapabilen ve yedek alabilen nitelikli kişidir.

Alanda Eğitim Verilen Diğer Meslek Dalları: İş organizasyonu yapmak, Analiz yapmak, İhtiyaçları değerlendirmek, Algoritma yapmak, Veri tabanına ait tabloları tasarlamak, Veri tabanına ait tabloları program üzerinde oluşturmak, Veri tabanına ait ara yüz ortamını geliştirmek, Tamamlanan projenin testini gerçekleştirmek, Mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmektir.