Elektrik - Elektronik Teknolojisi Alanı

17.11.2015 16216

Tanımı:

Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Amacı:

Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Elektrik-Elektronik sanayi, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile Elektrik-Elektronik sanayi, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar.

Okulumuzda Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı Çerçeve Programında;

Elektrik Tesisatları ve Dağıtım

Endüstriyel Bakım Onarım

Elektronik ve Haberleşme dalları faaliyet göstermektedir

Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1-Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı Dalı,

Elektrik-Elektronik alanında; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumu ile ilgili işleri kendi başına belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişi yetiştirmek olan daldır

2- Endüstriyel Bakım Onarım

Endüstriyel bakım ve onarım elemanının sahip olması gereken, fabrika, atölye vb. işletmelerdeki elektrik elektronik sistemlerin bakım ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

3-Elektronik ve Haberleşme

Elektronik Haberleşme Teknolojisi bölümü; telefon, telsiz, faks, radyo gibi her türlü iletişim ve haberleşme araçlarının üretimi, bakımı ve onarımında görev alabilecek teknikerler yetiştiren bir daldır.

Görevleri; Elektrik tesisat projelerini çizmek, Elektrik tesisat borusu ve kanalı döşemek, Çağırma tesisatlarını yapmak, Haberleşme ve bildirim tesisatlarını yapmak, Güvenlik tesisatlarını yapmak, Çağırma ve bildirim, haberleşme bakım onarımını yapmak, Dağıtım tabloları montajını yapmak, İç aydınlatma tesisatlarını yapmak, Dış aydınlatma tesisatlarını yapmak, Topraklama ve paratoner tesisini yapmak,Aydınlatma ve priz tesisatı bakım onarımını yapmak, Kuvvet tesisatını döşemek, Kuvvet tesisatı bağlantılarını yapmak,

23-03-201823-03-201823-03-201823-03-2018