Metal Teknolojisi Alanı

Metal Teknolojisi Alanı

17.11.2015 8864

Tanımı:

Metal Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Amacı: Metal Teknolojisi alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda, gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Metal sanayi, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle metal sanayi, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde, rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar. Okulumuzda Metal Teknolojisi Alanı Çerçeve Programında;

Kaynakçılık dalı faaliyet göstermektedir.

Kaynakçılık Dalı

Tanımı: Metal doğramacısının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Metal Teknolojisi alanında metal doğramacılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

Alanda Eğitim Verilen Diğer Meslek Dalları: Makine metal sektöründeki fabrikalarda, Metal işleri atölyelerinde, Isıl işlem atölyelerinde, Alüminyum doğrama imalat ve montajı yapan atölyelerde vb. yerlerde çalışabilirler.

 

 

08-04-201808-04-2018

08-04-201808-04-2018