Neden Bu Okulu Tercih Etmeliyim ?

16.07.2022 480

Neden Bu Okulu Tercih Etmeliyim ?

Meslek Liseleri teoriden çok pratik eğitim veren, çeşitli iş kollarına kalifiye eleman yetiştiren ve aynı zamanda üniversite de tercih edeceği bölüm ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazanmak isteyen öğrencilerin tercih ettiği lise türüdür. Bunun yanında üniversite okumadan meslek sahibi olmak isteyen öğrencilerin işyeri açma belgesi almalarına kolaylık sağlamaktadır.

Meslek Liseleri öğrenci yetiştirme noktasında Anadolu ve Fen Liseleriyle aynı seviyede hizmet vermektedirler. Toplum içerisinde bu tarz liselere ön yargı ile yaklaşılıyor olsa da bu kurumlarında birçok avantajı bulunmaktadır. Meslek Liselerinin avantajları;

Meslek lisesi öğrencileri okudukları bölümle ilgili ön lisans programlarına başvurmaları taktirde aldıkları puana ek olarak 0.06 katsayı avantajıyla tercih yapabilmektedirler.

Meslek Liselerinde gördükleri eğitim ve öğretim programları sayesinde belli bir alanda uzmanlaşan öğrenciler iş bulmak noktasında normal liseleri bitiren öğrencilere oranla daha çabuk iş bulabilmektedir.

Öğrenciler, eğitimlerini sürdürürken sosyal güvence kapsamında erkenden sigorta başlangıçları yapılmaktadır.

Meslek Liselerinde, Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik Programı olmak üzere 2 ayrı programa yer verilmektedir. Anadolu Meslek Programları, sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak adına çalışmalarını sürdürürken, Anadolu Teknik Programları ise mesleki eğitimin yanında yüksek öğrenime geçiş yapmak isteyen öğrencilere yönelik eğitim vermektedir.

Öğrenciler seçtikleri bölümlerle ilgili tecrübe kazanabilecekleri staj imkanları sayesinde hem mesleki açıdan donanımlı bireyler olarak mezun olmakta hem de staj yaptıkları dönem boyunca aile ekonomisine katkıda bulunmaktadırlar.

Bazı kamu kurum ve kuruluşları personel alımı yapacakları zaman meslek lisesi mezunlarına yetkinlikleri doğrultusunda öncelik verebilmektedir.

Yıl içerisinde okulumuzda gerek alan bazlı gerek kültürel bazlı proje, yarışma, etkinlik ve seminer çalışmalarımız yoğun bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Her yıl düzenli olarak düzenlediğimiz Futbol, Futsal, Voleybol, Basketbol, Masa Tesinisi v.b. sportif faaliyetlerimiz de mevcuttur.

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ İŞYERLERİMİZDEN ÖRNEKLER

 

Okulumuz bünyesinde yaklaşık 850 işletmeye İşletmelerde Beceri Eğitimi için irtibat halindeyiz.Yıl içinde en az 400 işletme ile aktif olarak stajyer öğrencilerimiz için görüşmekteyiz.Mercedes, Sente Makine, Abdi İbrahim İlaç Fabrikası, THY, Borusan, Kalekim, Organik Kimya, Medikal Park, Çapa Tıp Fakültesi, Mehmet Akif Ersoy Kalp Hastanesi, Arken Jenaratör, Mimsa Alüminyum Sanayii A.Ş, İbrahim Ethem İlaç San Tic., Telpa A.Ş.  gibi pek çok büyük firmada staj yapan öğrencilerimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimizin %80-85'i ise staj bitiminde işletmeler tarafından istihdam edilmekte ve işe alınmaktadır. 

Genç, Üretken, Nitelikli; Mesleki Eğitimde Lider Olan Okulumuz; Bu Manaya Kuvvet Verecek Olanları Beklemektedir.