Moda Tasarım Teknolojileri

Moda Tasarım Teknolojileri

Tanımı:  Moda Tasarım Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Amacı: Moda TasarımTeknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

17.11.2015 12522

SINIF

ALAN

DAL

9.SINIF

MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ

Giysi Kalıp Tasarımı ve Üretimi

Moda Tasarım Teknolojileri sanayisi dünyada hızla gelişen, pazar payı artan ve rekabet koşulları ağırlaşan bir sektör olmaktadır. Dolayısıyla sektör sürekli gelişim gösteren, kendini yenileyen, araştırma ve geliştirme çalışmalarına ağırlık veren bir sanayi dalı olma durumundadır. Makine teknolojileri ana sanayisi ve yan sanayisi ülkelerde istihdama çok büyük katkılarda bulunmaktadır. Üretime yönelik bir sektör olduğu için de ülke ekonomilerine yüksek oranda katma değer sağlamaktadır. Ülkemizde bu sektörde kalifiye eleman ihtiyacı olduğu tespit edilmiştir. 

Okulumuzda Giyim Üretim Teknolojisi Alanı Çerçeve Programında;

  • Modelistlik

dalı faaliyet göstermektedir.

Modelistlik

Tanımı:  Elde veya bilgisayarlı sistemde temel ve model uygulamalı kalıp, şablon, seri ve pastal planını hazırlayan, ürüne uygun malzeme tespit ederek numune dikiminin öğretildiği daldır.

Amacı:KModelistlik dalında yeterli eğitim seviyesine sahip nitelikli kişiler yetiştirmek.

 

23-03-201823-03-201823-03-201823-03-2018