İnşaat Teknolojisi Alanı

İnşaat Teknolojisi Alanı

17.11.2015 16510

Tanımı:

İnşaat Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Amacı: İnşaat Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

İnşaat sanayi, hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli dinamik bir gelişim içindedir. Bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta, sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar. Son yıllarda meydana gelen depremler, binaların daha kaliteli malzeme, işçilik ve kurallara uygun olarak yapılması için yeni planlamalar gerektirmiştir. Okulumuzda İnşaat Teknolojileri Alanı Çerçeve Programında; Mimari Yapı Teknik Ressamlığı dalı faaliyet göstermektedir. 

Mimari Yapı Teknik Ressamlığı

Tanımı: Mimari yapı teknik ressamlığında proje çizimi, röleve ve maket yapma konusunda yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: İnşaat Teknolojisi alanında, yapı teknik ressamlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

Alanda Eğitim Verilen Diğer Meslek Dalları: Devlet Demir Yolları, Devlet Su İşleri, Türkiye Cumhuriyeti Karayolları, Belediyeler, İller Bankası, Bayındırlık hizmetleri, Havayolları, Petrol araştırmaları, Tapu kadastro, Mimarlık büroları, İnşaat mühendisliği büroları, Harita mühendisliği büroları, PVC İmalat ve montaj sektörü, Ahşap doğrama ve kaplamacılık atölyeleri, Beton santralleri, İnşaat laboratuvarları, Yapımcı inşaat firmaları vb. yerlerde çalışabilirler.